KERST

Kinta heeft een unieke collectie kerstdecoraties. De delicate capiz schelp wordt op veel verschillende manieren gebruikt. De onbewerkte schelp wordt een kersthanger, schelpen in laagjes vormen bomen of dennenappels. Door het aan elkaar solderen van de capiz schelpen worden sterren en polygonen gecreëerd. Tafelaccessoires en kersthangers worden van gelamineerd capiz gemaakt en met grafische patronen versierd. Capiz pulp wordt gebruikt om sterren met marmer effect te creëren.

GOUD & ONBERWERKT CAPIZ

Onbewerkte capiz kersthangers met parelmoer effect en goud spetters. Een unieke combinatie, met als resultaat een elegant, warm en glanzend product. En toch oogt het puur.

RESIDENCE

Met onze Residence producten, haalt u de natuur in huis. Het zal lijken alsof uw tafel een gedekte tafel in het bos geworden is. Groentinten zijn bepalend. Zoals de patronen op ons capiz, verkrijgbaar in visgraat en parsley motief. Veel hout, met af en toe een ingekerfd of gouden accent. Nieuw is de serie handige hapjesschalen – met apart gedeelte voor de sausjes.

LEPELS & LAMPEN

De nieuwe serie lampen van papierpulp is er in groene tinten in drie variaties. Wat hen verbindt zijn de vorm en de goud glanzende binnenkant, die zorg dragen voor een letterlijk warm-chique uitstraling. Ook heeft Kinta nieuwe acacia lepels in verschillende soorten en maten, zoals sla-sets, theelepel, honinglepel, maat lepels, de Cara serie. En allemaal te combineren met onze houten schalen en kommen.

WINTERTUIN

De wintertuin collectie van vooral papier en capiz pulp, wordt gedomineerd door grijs- en wittinten, met een mat en koud heldere uitstraling. Niets minder dan sprookjesachtig. De verschillende producten ogen zwaar, maar zijn vederlicht. Opvallende nieuwkomers zijn onze lamp, fles en bloempot van graniet papier maché.

SILENCE

Winterlandschappen in de sneeuw. Niemand verbeeldde ze zo sereen als de Japanse schilder Kawase Hasui (1883-1957). De nieuwe producten in deze Silence lijn zijn strak en ingetogen. Ze lijken zo weggelopen uit de huizen die Hasui tekende. Met overduidelijke Japanse invloeden, zoals Kintsuki – het schilderen van lijnen op gebroken aardewerk-, mysterieus in zwart, wit, grijs en ‘nude’ tinten. Evenwichtig en sereen.

KERAMIEK MARMER

Ons bestaand keramiek kent u als zakelijk, mat met strakke lijnen. Het opvallende van dit nieuwe aanbod zijn juist de handgemaakte, onregelmatige patronen in de serie kopjes voor espresso, cappuccino en thee. Uniek gemarmerd, zowel in zacht grijs met wit, als in dramatisch zwart. Ook weer goed te combineren met het keramiek dat u van ons kent.

DIEPBLAUW

Prachtige blauwtinten komen in deze serie tot hun recht: zoals in onze avondblauwe kandelaars, en tweetonige kommen in blauw. Ook in een papier-maché vaas, blauw gemarmerd op wit, en de nieuwe capiz serie met blauw motief. Een bijzondere serie artistieke producten, fijnzinnig in al hun onregelmatigheid. Aangevuld met onze nieuwe gemilina lepels.